Dumoulin afgestapt in Vuelta en richt zich op volgend seizoen

Tom Dumoulin gaat woensdag niet meer van start in de Vuelta a España. De 29-jarige wielrenner richt zich op volgend seizoen.

Na lang blessureleed maakt Dumoulin dit seizoen zijn rentree in het wielerpeloton. De Limburger eindigde zevende in de Tour de France. In de Vuelta was het doel een goed eindklassement, echter in de tweede etappe verloor hij al ruim acht minuten.

“Zowel onze trainersstaf als ik denken dat het de beste keuze is om af te stappen”, vertelt Dumoulin op de website van Team Jumbo-Visma. “In het begin van de Vuelta voelde ik me al vermoeid en dat gevoel bleef. Het heeft voor mij geen zin om door te gaan, want dan hypothekeer ik misschien het volgende seizoen. Het is jammer om de Vuelta te verlaten, maar wel de juiste keuze. Daar zijn we het allemaal over eens. Met Primoz staan we er goed voor in het klassement. Hopelijk kan het team de winst mee naar huis nemen.”

“Het is jammer dat Tom naar huis gaat. Elke dag hebben we zijn vermoeidheid gemonitord, maar die bleef toenemen”, aldus sportief directeur Merijn Zeeman. “Desondanks heeft hij een belangrijk aandeel gehad in het team en goed werk geleverd. Zijn weliswaar korte deelname aan de Vuelta is een goede investering geweest voor 2021, maar nu zien we dat we op grenzen stuiten en nemen de verantwoordelijkheid die daarbij hoort.”