Ajax geeft 2-0 voorsprong weg en speelt gelijk bij Atalanta

Ajax heeft in de tweede groepswedstrijd van de Champions League een voorsprong weggegeven. De Amsterdammers stonden bij rust met 0-2 voor, maar binnen een kwartier in de tweede helft maakte Atalanta Bergamo gelijk en dat was tevens ook de eindstand.

Erik ten Hag koos tegen Atalanta voor een zeer aanvallend Ajax. Met Lassina Traoré in de spits en met de Brazilianen David Neres en Antony op de vleugels. Dusan Tadic speelde vanaf het middenveld.

Het leverde een open wedstrijd op, met veel ruimte op het veld. Grote kansen in het eerste half uur waren er niet, maar Ajax kwam steeds beter in de wedstrijd en na een half uur spelen kregen de Amsterdammers een penalty na een overtreding op Traoré. Tadic schoot raak vanaf de penaltystip.

Acht minuten later maakte Traoré zelf de 2-0. Na een goede aanval over links gaf Neres hard voor, doelman Marco Sportiello kreeg de bal niet onder controle, waarna Traoré de bal binnentikte. Dat was ook de ruststand.

Atalanta begon prima aan de tweede helft, maar de eerste grote kans was voor Ajax. Perr Schuurs kwam centraal goed door en kreeg een uitstekende kans om Ajax op rozen te zetten, maar de centrale verdediger schoot hard op de doelman van Atalanta. Na de grote kans van Schuurs maakte Duván Zapata snel in de tweede de aansluitingstreffer en snel na de 1-2 maakte Zapata uit een counter ook de 2-2. Bij beide doelpunten gingen de centrale verdedigers van Ajax niet vrijuit.

In het laatste half uur van de wedstrijd bleef het spel op en neer golven en was Antony was met een laag schot in de linkerhoek nog dicht bij de winnende treffer, maar zijn inzet werd knap gekeerd door Atalanta-doelman Sportiello.

Door het gelijke spel en de eerdere thuisnederlaag tegen Liverpool heeft Ajax na twee groepsduels in het belangrijkste Europese clubtoernooi slechts één punt. Atalanta heeft er vier.

De komende twee duels speelt Ajax het Deense FC Midtjylland, die na de nederlaag van vanavond nog op nul punten staat.