FOK! Wat een weer: forse buien en veel wind

Goeiedag!  

Het is behoorlijk wisselvallig in ons land. Met name langs de kust vallen er geregeld flinke buien, terwijl het in het binnenland vaak droger is. Maandag en dinsdag gebeurde dat ook. Met name in Noord-Holland viel er op veel plaatsen meer dan 20 mm. Ook kwam het tot hagel en pittig onweer. 

Gisteren begon de dag met wat zon, maar al snel raakte het bewolkt. Met de regen viel het nog wel mee. Meer regen nadert nu de kust en deze regen activeert verder. Zodoende krijgt het hele land wel een aantal mm regen te verwerken. Het waait ook flink uit het zuidwesten. Door de wind en bewolking koelt het niet ver af.

Vandaag  klaart het tijdelijk wat op en schijnt de zon eventjes. Mooie liedjes duren echter niet lang, want er komt een markante hoogtetrog op de koffie. De bovenluchten op 5 km hoogte koelen af tot -30 graden. Dit in combinatie met relatief warm zeewater levert grote buienwolken op. Het zwaartepunt van het buiencircus komt op het zuidwesten- en westen te liggen. We hebben het dan over hoeveelheden tussen de 20 en 70 mm, dus dat is weer een hele plens. In de loop van de dag kan er ook in het midden en oosten zo'n 10 tot 15 mm vallen. Kortom, het kan weer een natte bedoening worden.

De maxima liggen rond de 12 graden. De wind blaast ook een aardig tandje mee en is krachtig tot hard aan zee en matig tot vrij krachtig in het binnenland. Langs de kust komen dan ook zware windstoten voor tot 80 km/u.

De wisselvalligheid duurt na morgen rustig voort. Alleen zaterdag lijkt een mooie en droge dag te worden. 

Tot ziens!  

 

Meer weer op FOK!

Mooi weer in Zeeland1 (Foto: Scherpschutter)
Een mooi veld Zonnebloemen. Toen scheen de zon ook in Zeeland. (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.