Woods de sterkste in heuvelrit Vuelta

De Canadees Michael Woods heeft de zevende etappe in de Ronde van Spanje gewonnen. Na een enerverende heuvelrit was de renner van EF Pro Cycling de beste van een omvangrijke kopgroep. Omar Fraile werd tweede, Alejandro Valverde derde. Tussen de klassementsrenners gebeurde er niks waardoor Richard Carapaz aan de leiding blijft staan in het algemeen klassement.

De zevende etappe in de Vuelta was een lastige met twee keer de Puerto de Orduña, een in de beginfase van de etappe en één keer in de finale. Op de eerste klim van de Puerto de Orduña ontstond er een grote kopgroep van maar liefst 36 renners met onder meer Valverde, Woods, G. Martin, Herrada, Formolo, Kuss, Bennett, Peters, Elissonde en Fraile.

Op zestig kilometer van de streep reed Valverde samen met Dewulf, Godon dertig kilometer vooruit maar vlak voor de tweede klim van de Puerto de Orduña was de kopgroep weer samen. Op de klim had Woods de beste benen en op de top had de Canadees een voorsprong van vijftien seconden op een viertal renners: Peters, Martin, Valverde en Fraile en zouden in de afdaling snel de aansluiting vinden met Woods.

In de laatste tien kilometer was er in de kopgroep van vijf iedereen die wel een demarrage plaatste, maar niemand kwam weg. Het leek een sprint te worden, maar in de laatste kilometer lukte het Woods toch om weg te rijden bij de andere in de kopgroep en hield het vol tot aan de finish. Fraile werd vlak voor Valverde tweede.

Tussen de klassementsrijders bleef het rustig, waardoor Carapaz ook woensdag van start mag gaan in de rode leiderstrui. Woensdag staat een bergrit naar Alto de Moncalvillo op het programma.