FOK! Wat een weer: Meest droog, langs de kust kans op regen

Vandaag blijft het landinwaarts grotendeels droog met af en toe zon, in de westelijke kustgebieden zijn enkele buien mogelijk met kans op onweer en hagel. In de avond bereikt een buiengebied het westen. Daarbij is er wederom kans op onweer en hagel, mogelijk ook windstoten rond 70 km/uur. De buien trekken vervolgens in activiteit afnemend oostwaarts over het land. Er staat een vlagerige zuidwestenwind, boven land matig en langs de kust krachtig. De middagtemperatuur bedraagt 13°C.

In de nacht naar dinsdag trekt het buiengebied naar het oosten weg. Daarna klaart het af en toe op maar ontstaan ook weer een paar nieuwe buien, vooral in de kustprovincies. De wind is zuidwest en matig boven land, langs de kust variërend van matig in Zeeland tot krachtig in het Waddengebied. De minimumtemperatuur komt uit op een graad of 8.

Dinsdag overdag is er eerst wat ruimte voor de zon en blijft het op de meeste plaatsen droog, alleen langs de kust kan nog een bui voorkomen. In de middag neemt de bewolking van het zuidwesten uit toe en in de loop van de middag gaat het in het westen licht regenen. In de avond breidt de regen zich naar het oosten uit, het gaat dan ook harder regenen. De wind is zuid tot zuidwest en neemt in kracht toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard, 7 Bft, langs de kust. In de avond is er aan zee kans op zware windstoten rond 75 km/uur. Het wordt 's middags ongeveer 12°C. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Foto van vannacht 3:30 gemaakt door een stoere DJMO die nu bezig is aan 80 km wandelen
Foto van gisternacht 3:30 gemaakt door een stoere DJMO die toen bezig was aan 80 km wandelen

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.