Uitslag Vitesse - PSV

Vitesse heeft PSV in eigen huis met 2-1 verslagen. Voor PSV, dat Baumgartl, Dumfries, Gakpo en Rosario miste vanwege een coronabesmetting, is dit het eerste verlies van het seizoen.

Naast de vier afwezigen door corona was ook Götze niet van de partij, de Duitser heeft een lichte blessure. Vitesse had in de eerste helft dan ook het overwicht in de wedstrijd. In de 9e minuut bracht Rasmussen Vitesse op voorsprong.

Na rust waren Max en Zahavi dicht bij de gelijkmaker, even later was het verdediger Boscagli die wel de 1-1 maakte. Vitesse kwam dankzij een treffer van Openda weer op voorsprong.

In de blessuretijd kreeg Hendrix ogenschijnlijk een duw in de rug. Scheidsrechter Nijhuis legde de bal op de stip maar na ingrijpen van de VAR werd deze beslissing herroepen en bleef het 2-1.