Giro: Etappe 21 - Hindley of Geoghegan Hart voor de eindzege?

Wilco Kelderman's roze droom spatte zaterdag met het nodige geweld uiteen. Zoals we op het EK voetbal 2008 tegen Rusland hoorden: "Het is over. Het is over en uit, het is voorbij."

Het is zeldzaam spannend op de slotdag, want rozetruidrager Jai Hindley en Tao Geoghegan Hart staan op exact dezelfde tijd, waardoor het vandaag in elk geval lekker overzichtelijk zal worden. Dat is de tijdrit eigenlijk ook: dik 15 kilometer en op wat hobbeltjes na vooral vlak.

We verwijzen gewoon door naar Rellende_Rotscholier voor nog eens een uitmuntende voorbeschouwing, hier te vinden. Rodelantaarndrager Jonathan Dibben opent de dag om 13.40 uur, favorieten als Victor Campenaerts (14.17), Filippo Ganna (14.52) en Rohan Dennis (15.17) volgen voor de klassementsmannen.

Om 15.42 vertrekt Domenico Pozzovivo, vervolgens gaat de top-10 van start met drie minuten onderling verschil. Hindley is om 16.12 uur de laatste bij de start, vermoedelijk komt hij maximaal een minuut of twintig later aan de finish. Eurosport is vanaf zo'n twee uur live, de Player is er iets eerder bij.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)