Uitslag sc Heerenveen - FC Emmen

Onder toeziend oog van van maar liefst 15.000 teddyberen in het kader van een Kika-actie voor onderzoek naar kinderkanker heeft sc Heerenveen het thuisduel tegen FC Emmen met 4-0 gewonnen.

Emmen was de eerste 25 minuten sterker en zorgde via Michael de Leeuw en Caner Cavlan voor gevaar. Maar het was Heerenveen dat voorsprong kwam. Henk Veerman opende de score en niet veel later maakte Benjamin Nygren de 2-0.

Kort na rust kwam Emmen met tien man te staan na twee keer geel voor Simon Tibbeling. Na rust zou Heerenveen nog uitlopen naar 4-0 via doelpunten van Rodney Kongolo en de tweede treffer van Henk Veerman. Vlak na de 4-0 moest Emmen verder met negen man nadat Nikolai Laursen met direct rood van het veld werd gestuurd.

Door de winst blijft Heerenveen goed meedoen in de top van de eredivisie. Na zes wedstrijden heeft de Friese club dertien punten en staan voorlopig op een derde plek. Emmen blijft steken op drie punten na zes wedstrijden en staan daarmee op de zestiende plaats.