Furieus gevecht om wereldtitels tussen boksers Estrada en Cuadras

In Mexico-Stad is vrijdagavond volle bak gebokst om twee wereldtitels: de WBC- en The Ring-titels in het supervlieggewicht (-52,1kg) stonden op het spel, met Juan Francisco Estrada (40-3, 27 KO's) en Carlos Cuadras (39-3, 27 KO's) als kandidaten.

Estrada won in 2013 al twee wereldtitels in het vlieggewicht (-50,8kg), die hij meerdere malen verdedigde alvorens een gewichtsklasse omhoog te gaan - in Californië verloor hij tegen de Thai Srisaket Sor Rungvisai vervolgens de strijd om de twee wereldtitels die hij vorig jaar alsnog van hem won en die vrijdag weer op het spel stonden.

Ook Cuadras is bekend met het houden van een wereldtitel: hij versloeg Sor Rungvisai in 2014 en pakte de WBC-titel in het supervlieggewicht, die hij na zes succesvolle gevechten in 2016 verloor aan Roman Gonzalez. Cuadras verloor daarna nog twee keer, waaronder in 2017 tegen Estrada, maar kreeg nu weer een kans om zich tot kampioen te laten kronen.

Het werd een fraai gevecht tussen Principe Cuadras en El Gallo Estrada, die in de derde ronde al even flink wankelde. De heren klapten er keer op keer hard op en het gevecht ging beide kanten op, tot Estrada langzaam de overhand begon te krijgen. In de elfde ronde sloeg hij Cuadras twee keer neer en nog een harde stoot op diens hoofd maakte er een einde aan, zijn 28e knockoutzege.

De hoogtepunten van het gevecht