PSV begint Europa League met verlies

PSV heeft de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League verloren van Granada. De Spaanse club won met 1-2. Het doelpunt van de Eindhovenaren werd gescoord door Mario Götze.

Bij afwezigheid van Pablo Rosario en Cody Gakpo begon PSV met Jorrit Hendrix en Mohamed Ihattaren in de basis.

Granada voerde na de aftrap direct druk uit op PSV. De ploeg van Roger Schmidt kwam goed weg bij een aanval waarbij het de bal maar met moeite uit het eigen strafschopgebied kreeg.

Na de offensieve start van Granada nam PSV het initiatief over. PSV kreeg na een kwartier spelen de eerste echte kans. Een schot van Donyell Malen werd gepareerd door doelman Rui Silva.

Een kwartier later gaf Götze vanaf de linkerkant een panklare voorzet op Malen maar de aanvaller miste de bal.

In de laatste tien minuten was Ángel Montoro dicht bij de openingstreffer voor de bezoekers maar PSV-doelman Yvon Mvogo bracht redding. Direct daarna een kans voor PSV: Het was opnieuw Götze met een pass, dit keer op Mauro Júnior maar de Braziliaan schiet wild over.

In de blessuretijd van de eerste helft kopte Denzel Dumfries een lange bal voor de voeten van Götze. De Duitser aarzelde geen moment en trapte de bal hard binnen: 1-0.

Na rust kwam Nick Viergever het veld in voor Götze. De wissel deed PSV geen goed. Granada zette meteen druk en de Eindhovenaren konden daar moeilijk mee omgaan. In de 56e minuut maakte Jorge Molina dan ook de gelijkmaker na een vrije trap.

Tien minuten later kwam Granada op een 1-2 voorsprong. Darwin Machís scoorde met een mooie trap vanaf de linkerkant van het strafschopgebied in de rechterbovenhoek. Doelman Mvogo was kansloos.

Malen was dicht bij de gelijkmaker maar zijn bal werd op de doellijn gepakt door de doelman van Granada.

In een poging om nog iets aan de stand te veranderen bracht PSV-trainer Schmidt Noni Madueke voor Mauro Júnior in het veld, maar ook de 18-jarige Engelsman slaagde daar niet in.