AZ wint uit bij Napoli

AZ heeft de uitwedstrijd tegen Napoli in de groepsfase van de Europa League gewonnen. Met een uitgedunde selectie vanwege corona wonnen de Alkmaarders met 0-1.

Het was Napoli die de Alkmaarders op de eigen helft vast zetten. Het leidde echter niet tot grote kansen. Als AZ een aanval plaatste leed het balverlies. Een foutje van Koulibaly leidde tot een kans voor AZ maar Sugawara schoot de bal naast.

In de twaalfde minuut van de tweede helft was het De Wit die de 0-1 binnentikte na een 1-2tje tussen Svensson en Sugawara. Napoli voerde de druk vervolgens verder op, maar het leverde enkel twee gevaarlijke schoten op van Politano.

In de andere wedstrijd in Groep F won Real Sociedad bij HNK Rijeka dankzij een goal ver in blessuretijd van Bautista.