FOK! Wat een weer: regen en opklaringen

In het midden en zuiden is vannacht op veel plaatsen (dichte) mist ontstaan. In de loop van de ochtend trekt de mist langzaam op en breekt hier en daar de zon door. In de middag zijn er dan zonnige perioden. In het zuidoosten blijft het overwegend bewolkt en kan er af en toe wat regen of een bui voorkomen. In de namiddag en avond neemt van het westen uit de kans op een bui toe. In het zuidoosten klaart het dan juist op en wordt het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 16°C. De wind is in de ochtend zwak uit een zuidelijke richting, in de middag wordt de wind zuidwestelijk en neemt toe naar matig, langs de kust naar vrij krachtig.

In de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden en met name in het oosten en zuidoosten brede opklaringen. In het noordwesten kan een bui vanaf zee binnendrijven. Het koelt af naar ongeveer 9°C. De zuid- tot zuidwestenwind is matig, aan de westkust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Zaterdagochtend maakt het noordwesten eerst nog kans op een bui. Verder is het droog en zijn er wolkenvelden. In de middag raakt het van het zuidwesten uit zwaar bewolkt, maar het blijft droog. Het wordt 14°C. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind. In de avond neemt de wind verder toe naar matig tot vrij krachtig landinwaarts en krachtig tot hard aan zee en op het IJsselmeer. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Rustig water in Wormerveer. Week of 2 geleden (Foto: Charged)
Rustig water in Wormerveer. Week of 2 geleden (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.