Ubisoft introduceert Ubisoft Connect

Het bestaande ecosysteem van Uplay en Ubisoft Club gaat opgefrist en uitgebreid verder als Ubisoft Connect. Deze nieuwe universele interface, waarmee spelers van alle platformen in contact komen met in-game diensten, activiteiten en de community van Ubisoft, is vanaf 29 oktober beschikbaar, tegelijk met de release van Watch Dogs Legion.

Ubisoft Connect is met één druk op de knop te zien door een in-game overlay in de nieuwste en aankomende titels van Ubisoft. Deze uitbreiding stelt spelers in staat om, ongeacht het platform dat ze gebruiken, toegang te krijgen tot de in-game en sociale features van Ubisoft. Deze sociale en gepersonaliseerde game-ervaring bevat ook een nieuwsfeed-interface die de activiteiten en prestaties van vrienden verzamelt. Daarnaast biedt een Smart Intel-functie spelers speciale tips en video-aanbevelingen op basis van hun gameactiviteiten. Elke speler heeft toegang tot gegevens over zijn persoonlijke statistieken en speelstijl om zich te blijven verbeteren of zich te vergelijken met vrienden via een verbeterd leaderboardsysteem.

Om de lancering van Ubisoft Connect en het verbeterde loyaliteitsprogramma te vieren, worden vandaag meer dan 1.000 legacy Ubisoft Club beloningen gratis vrijgemaakt voor alle spelers. Regelmatige updates voegen meer functies en beloningen toe om de ervaring van de spelers gaandeweg te verbeteren.

Ubisoft Connect is vanaf 29 oktober beschikbaar op de huidige platformen, waaronder Windows PC, Xbox One, PlayStation 4 en Nintendo Switch, en binnenkort op de nieuwe generatie platformen, namelijk Xbox Series X | S en PlayStation 5. Om de integratie ook beschikbaar te maken op de nieuwe cloudgaming en streamingdiensten, gaan Stadia, Nvidia GeForce Now en Amazon Luna later dit jaar ook enkele Ubisoft Connect-features aanbieden. Daarnaast hebben spelers toegang tot het ecosysteem via de mobiele Ubisoft Connect app, de desktop app en op ubisoftconnect.com.