Lampaert wint Driedaagse Brugge - De Panne, valpartij voor Van der Poel

Yves Lampaert heeft de wielerwedstrijd Driedaagse Brugge - De Panne gewonnen. De Belgische renner van Deceuninck-Quick Step demarreerde acht kilometer voor de finish weg uit een kleine groep en kwam solo over de finish. Mathieu van der Poel maakte deel uit van de kopgroep maar kwam door een harde windstoot ten val.

Ondanks de naam is de Driedaagse Brugge – De Panne een wedstrijd van één dag. Vanwege de harde wind werd de wedstrijd ingekort tot 188 kilometer. Die harde wind was ook de reden dat het peloton al na twaalf kilometer in meerdere groepen uiteenviel.

Vooraan ontstond een kopgroep van circa twintig renners met onder andere Van der Poel, Lampaert, Kasper Asgreen, Matteo Trentin, John Degenkolb, Stefan Küng en Tim Merlier. Jumbo-Visma had de boot gemist en ging met Mike Teunissen en Taco van der Hoorn tevergeefs in de achtervolging.

Op vijftien kilometer van de finish werd Van der Poel van de weg geblazen en kwam in een sloot terecht. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen bleef lange tijd liggen maar stond uiteindelijk op. Ogenschijnlijk zonder breuken of andere grote fysieke schade.

In de laatste tien kilometer waren er enkele aanvallen van Deceuninck-Quick Step. Tim Declercq kreeg geen ruimte, maar zijn ploeggenoot Lampaert werd niet teruggehaald. Op ruim twintig seconden kwam Declercq als tweede over de finish. Merlier werd derde.