De Sousa te sterk voor Van Gerwen in finale European Darts Grand Prix

Jose de Sousa heeft in Sindelfingen zijn eerste Euro Tour op zijn naam geschreven. De Portugees was in de finale van de European Darts Grand Prix met 8-4 te sterk voor Michael van Gerwen.

De nummer één van de wereld zat geen moment lekker in de wedstrijd, terwijl zijn Portugese tegenstander imponeerde met een gemiddelde van bijna 106. Het is voor De Sousa zijn derde PDC -titel, na twee eerdere eindzeges op vloertoernooien.

In de beginfase wisten beide spelers elkaar één keer te breaken, maar na op 2-2 schoof het momentum definitief naar De Sousa. The Special One brak Van Gerwen met een elfdarter voor 4-2 en hield zijn eigen leg met een 86 check-out. In leg elf kwam De Sousa op één leg van de winst na een mooie 146 finish, waarna hij het in de leg van Van Gerwen meteen afmaakte met een twaalfdarter voor de wedstrijd.

Ook andere Nederlanders wisten goed te presteren op de European Darts Grand Prix. Maik Kuivenhoven kwam tot de laatste acht na zeges op onder meer Daryl Gurney en Glen Durrant. Vincent van der Voort en Martijn Kleermaker bereikten de derde ronde, terwijl Derk Telnekes in de tweede ronde werd uitgeschakeld.

Uitslagen finaledag European Darts Grand Prix 2020 - achtste finales
Maik Kuivenhoven 6-3 Glen Durrant
Ian White 6-2 Michael Smith
Darius Labanauskas 6-2 Joe Cullen
Jose De Sousa 6-3 Gerwyn Price
Mensur Suljovic 6-5 Jamie Hughes
Rob Cross 6-1 Martijn Kleermaker
Nathan Aspinall 6-2 James Wade
Michael van Gerwen 6-5 Vincent van der Voort

Kwartfinale
Ian White 6-4 Maik Kuivenhoven
Jose De Sousa 6-4 Darius Labanauskas
Mensur Suljovic 6-0 Rob Cross
Michael van Gerwen 6-5 Nathan Aspinall

Halve finale
Jose De Sousa 7-6 Ian White
Michael van Gerwen 7-1 Mensur Suljovic

Finale
Jose De Sousa 8-4 Michael van Gerwen