Klap voor Frijns in DTM-titelstrijd, Kubica stunt

De titelstrijd in de DTM is in het Belgische Zolder met nog drie races te gaan voorzichting in een plooi gelegd. René Rast won vorige week beide races en ook dit weekeinde was dat het geval.

Met Ferdinand Habsburg en René Rast op de eerste rij, Robin Frijns en de verrassende Fabio Scherer erachter en titelkandidaat Nico Müller op plek vijf gingen de lichten uit. De verrassende Habsburg behield de leiding, voor Rast en Müller, die langs Scherer en Frijns was gekomen.

Al snel ging het fout rondom Jonathan Aberdein op plek zes: de Zuid-Afrikaan kegelde Scherer eraf, die eindelijk eens niet achterin reed, en de Zwitser werd daardoor tegen de onfortuinlijke Frijns aan geramd. Voor de Nederlander was de race daarmee al voorbij en dat zette zo met potlood alvast een streep door zijn titelkansen.

Bij de herstart na de safety car ging het achterin fout met Lucas Auer en Philipp Eng, nadat Auer een tik kreeg van debutant Bernard Treluyer: safety car. Na twintig minuten rijden, grotendeels achter de safery car, waren er zo nog maar tien auto's over voor de tweede herstart, al snel gevolgd door de stop van Habsburg en Müller.

Rast stopte een ronde later, gelijk met Mike Rockenfeller. Rast kwam voor Habsburg de baan op en dat gold ook voor Rockenfeller, hoewel Habsburg hem op warme banden wel pakte. Müller ging er ook voorbij en reed zo virtueel op de derde plek, met F1-veteraan Robert Kubica, die nog niet gestopt was, die voor Rast en Habsburg reed.

Kubica kwam 25 minuten voor het einde als laatste binnen en viel terug naar plek vier, maar er was hoop op zelfs nog meer: Müller en Habsburg knokten en dat kostte flink wat tijd, met name omdat Habsburg nauwelijks nog tempo had. Kubica opende de aanval en ging zowaar naar de derde plek, wat eerder in het seizoen totaal ondenkbaar was.

Habsburg's banden waren er totaal aan en vanaf de inmiddels laatste plek kwam hij voor de veiligheid nog maar eens binnen. De overwinning van Rast kwam niet meer in gevaar, zijn voornaamste overgebleven rivaal Müller werd tweede en Kubica pakte een bijzonder verrassende derde plek.