Titelkandidaten crashen in Moto2-race Aragon

De Grand Prix van Aragon in de Moto2 heeft het nodige spektakel opgeleverd, met name de strijd om de wereldtitel is uitermate spannend. Vier man maken daar nog serieuze kans op en alle vier gingen ze zondag virtueel aan de leiding in de stand.

Met Sam Lowes voor het eerst in vier jaar weer eens op poleposition en Marco Bezzecchi en Fabio Di Giannantonio ernaast werd de race gestart, waar ze beiden voorbij gingen aan Lowes. Vanaf de zesde plek ging WK-leider Luca Marini al vroeg onderuit, voorin probeerde Bezzecchi een gaatje te slaan en met winst zou hij zelfs de leiding in het WK overnemen.

Dat gaatje werd al vrij rap gedicht en het trio reed zich gezamenlijk los van de rest, hoewel het halverwege de race een duo werd: Di Giannantonio gleed vanaf de leiding stevig het grind in. Bezzecchi en Lowes reden door, Enea Bastianini en Jorge Martin probeerden een achtervolging op te tuigen, hoewel dat met zes ronden te gaan nog weinig succes had.

In de voorlaatste ronde streden Bezzecchi en Lowes om de winst...tot de Italiaan op dezelfde plek als Di Giannantonio onderuit schoof. Zo reed Lowes eenzaam op kop en kon de Brit de WK-leiding overnemen, afhankelijk van wat Bastianini achter hem deed: bij plek twee pakte de Italiaan de leiding, maar Martin nam hem met een ronde te rijden te grazen.

Lowes reed naar de winst, zijn tweede op rij, en Bastianini pakte met alsnog een tweede plek de leiding over in het WK, terwijl Martin als derde eindigde. Bo Bendsneyder reed ook mee.