Heerlijke ontknoping in Moto3-race Aragon

De Grand Prix van Aragon in de Moto3 heeft zondag een fraaie race opgeleverd. Op het Spaanse asfalt van het beroemde Motorland Aragon werd tot in de laatste bochten gestreden om de podiumplekken.

Met Raul Fernandez, Celestino Vietti en WK-leider Albert Arenas op de eerste rij ging de race van start en het was de polesitter die de leiding nam, voor Tatsuki Suzuki, Arnas en Romano Fenati. Die vier leken weg te rijden, hoewel Darryn Binder eerst nog aan kwam sluiten.

John McPhee, Jaume Masia en Jeremy Alcoba kwamen halverwege langzamerhand aansluiten bij de eerste vijf, waarna die nieuwe kopgroep van acht man ronde na ronde streed om de posities - met de voor de Moto3 gebruikelijke regelmatige positiewisselingen, de meesten reden wel een keer aan de leiding.

Met Fernandez , Masia en de opstomende Alcoba voorop doken de heren de laatste ronde in voor een hevig gevecht. Masia vocht zich naar de eerste plek en pakte de overwinning, voor Binder en Fernandez, die zo na vier polepositions in elk geval eindelijk zijn eerste podiumplek pakte. Arenas werd zevende, WK-concurrent Ai Ogura sloot een matig weekeinde nog net binnen de punten af.