Quartararo pakt 4e poleposition van het jaar

De poleposition voor de Grand Prix van Aragon in de MotoGP is een prooi geworden voor Fabio Quartararo. De Franse WK-leider was zaterdag op zijn Petronas Yamaha de snelste op het Spaanse asfalt.

Het was spannend, want Quartararo hield Yamaha-fabriekscoureur Maverick Viñales slechts 0,046 seconden achter zich. Op 0,229 seconden was er een knappe derde startplek voor LCR Honda-coureur Cal Crutchlow, terwijl de tweede rij bezet werd door Franco Morbidelli (Yamaha, +0,241), Jack Miller (Ducati, +0,337) en Quartararo's WK-concurrent Joan Mir (Suzuki, +0,603). Takaaki Nakagami, Danilo Petrucci en Aleix Espargaro vertrekken vanaf rij drie, voor Alex Rins, Alex Marquez en Pol Espargaro.

Voor het eerst sinds Aragon in 2016 ging de poleposition in de Moto2 naar Sam Lowes, die destijds zonder succes naar de MotoGP trok en inmiddels alweer aan het derde jaar van zijn tweede Moto2-carrière bezig is. De Brit wist Marco Bezzecchi met 0,148 seconden af te troeven, voor Fabio Di Giannantonio (+0,219). WK-leider Luca Marini vertrekt vanaf plek zeven, concurrent Enea Bastianini vanaf plek twaalf en Bo Bendsneyder staat zondag zowaar op plek zeventien.

In de Moto3 ging de poleposition naar Raul Fernandez, inmiddels alweer voor de vierde keer dit jaar. Spannend was het wel: de Spanjaard hield Celestino Vietti slechts 0,059 seconden achter zich. WK-leider Albert Arenas completeerde de eerste rij op een dikke halve seconde, met Alonso Lopez, Tatsuki Suzuki en Romano Fenati op rij twee.

De Moto3 opent de racedag om 12.00 uur, gevolgd door de Moto2 om 13.20 uur en de MotoGP om 15.00 uur, waarna ook de Red Bull Rookies nog in actie komen, voor de echte liefhebber.