Rast grijpt macht in DTM, Habsburgse Rijk op het podium

René Rast heeft de leiding in handen gepakt in het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft. Op het circuit van Zolder in België won de Duitser de eerste race van het weekeinde, terwijl het Habsburgse Rijk voor het eerst vertegenwoordigd was op het podium.

De zaterdagrace ging van start met poleposition voor René Rast, die Ferdinand Habsburg naast en Robin Frijns en Jonathan Aberdein achter zich had, met titelkandidaat Nico Müller op de achtste plek. De eerste vier behielden hun plek bij de start, Müller viel tot overmaat van ramp zelfs terug tot de vijftiende plek.

Müller moest íets proberen en na een kleine tien minuten kwam hij als eerste binnen voor de verplichte pitstop. Frijns volgde een paar minuten later, nadat hij Habsburg ingehaald had, Rast kwam een rondje later binnen. Daarmee was de actie ook wel zo'n beetje voorbij, hoewel Frijns in de slotronden nog in de buurt kwam.

Een echte aanval zat er voor Frijns niet meer in en dus won Rast, voor de Nederlander en niemand minder dan Ferdinand Zvonimir Maria Balthus Keith Michael Otto Antal Bahnam Leonhard von Habsburg-Lothringen, waarmee het eens zo machtige Habsburgse Rijk ook voorzien is van een DTM-podiumplek.