Giro: Etappe 14 - Een zware tijdrit

De veertiende etappe van de Giro d'Italia wacht op ons en het gaat een uiterst belangrijke worden: een 34 kilometer lange tijdrit met een behoorlijk pittig parcours. João Almeida moet het roze gaan verdedigen, mogelijk zelfs verstevigen.

We verwijzen door naar Rellende_Rotscholier voor de details, maar in het kort komt het op het volgende neer: vlak, een pittig klimmetje, licht geaccidenteerd en dan nog wat klim- en daalwerk richting het einde. Te zwaar voor pure tijdrijders? Te makkelijk voor pure klimmers?

De heren starten in omgekeerde volgorde van het klassement, met dus vroege starts voor mannen als Victor Campenaerts (13.34), Rohan Dennis (13.55), Mikkel Bjerg (14.11) en meestertijdrijder Filippo Ganna (14.20). Dan dient de TV al wel aan te staan, vanaf kwart over drie gaat het echt tekeer voor het klassement.

De top-15 vertrekt met tussenpozen van drie minuten, rozetruidrager Almeida gaat om 15.52 uur als laatste van start. Men verwacht een tijd rond de 40-45 minuten, de hele startlijst is tot slot hier te vinden.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)