Campagneteam Biden begint aan voorsprong in peilingen te twijfelen

De campagneleider van de democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft vandaag gewaarschuwd tegen het vertrouwen in de opgeblazen nationale peilingscijfers die deze week zijn vrijgegeven, waaruit bleek dat Biden een voorsprong van dubbele cijfers had op de zittende kandidaat president Trump.

'Houd er rekening mee dat we niet met dubbele cijfers voorlopen', zei Jen O'Malley vrijdag, volgens een verslaggever van de New York Times. 'Dat zijn opgeblazen nationale publieke opiniepeilingen.'

Uit peilingen die deze week zijn vrijgegeven door NPR/PBS NewsHour/Marist en NBC News/Wall Street Journal blijkt dat Biden in nationale peilingen elf procent voorloopt op Trump. Real Clear Politics, een nieuwssite dat verschillende peilingen vergelijkt en het gemiddelde combineert, geeft Biden in nationale peilingen een voorsprong op Trump van 8,9 procent.

Hoewel nationale peilingen minder belangrijk zijn dan belangrijke staatspeilingen, is de voorspelling dat Biden nog een aantal swing states zal moeten bemachtigen om de verkiezingen te winnen. Trump verloor tijdens de verkiezingen in 2016 de Popular Vote en kreeg slechts 46 procent van de kiezers achter zich, maar door belangrijke staten in het Electoral College te winnen, kon hij het presidentschap veiligstellen.