Sony toont user interface van PlayStation 5

Na lang wachten heeft Sony eindelijke de User Interface (UI) van PlayStation 5 getoond. In een demo van ruim tien minuten worden enkele van de features getoond die we mogen verwachten.

Het idee van de UI is dat jij als speler centraal staat. De tijd die je in gamen stopt is waardevol en moet nuttig kunnen worden besteedt. Eén feature die daarop inspeelt is de Control Center, waar je in uitkomt door de PlayStation-knop in te drukken. Hier vind je alles wat je nodig hebt, waaronder updates, wie er online is, controller en power management en meer.

Ook nieuw zijn 'Activities', een soort kaarten die laten zien wat je kunt doen in een game die je speelt. In het geval van Sack Boy laat het zien in welk level je nog dingen kunt verzamelen, maar ook hoe lang je hier nog ongeveer mee bezig bent. Ben je lid van PlayStation Plus, dan kun je voor objectives zelfs hints krijgen over hoe je deze oplost.

Ook wordt er ingegaan op voice chat, screen sharing, online multiplayer, het maken van foto's en video's en meer. Bekijk het op je gemak en laat vooral weten wat je ervan vindt!