Gelijkspel voor Oranje in Bergamo

Het Nederlands elftal heeft woensdagavond voor de Nations League met 1-1 gelijkgespeeld tegen Italië. Beide doelpunten vielen in de eerste helft. Het doelpunt van Oranje werd gescoord door Donny van de Beek.

Na een kwartier spelen kwam Italië op voorsprong. Nicolò Barella gaf vanaf de rechterkant een prachtige pass op Lorenzo Pellegrini in het strafschopgebied. De middenvelder van AS Roma twijfelde geen moment en trapte de bal hard langs Jasper Cillessen. Enkele minuten later was er een goede kans voor Ciro Immobile, maar hij stuitte op Cillessen.

In de 25e minuut legde Daley Blind de bal terug op Memphis Depay. De aanvaller van Olympique Lyon schoot vervolgens tegen Van de Beek, maar die herstelde zich snel en scoorde via een draaibeweging in de kruising: 1-1. Voor de speler van Manchester United is het zijn eerste doelpunt in Oranje.

Oranje wist de Italianen vervolgens onder druk te zetten. Luuk de Jong kreeg een vrije kopkans maar de aanvaller van Sevilla miste.

In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer waarbij beide landen kansen krijgen op een doelpunt.

Na amper vijf minuten in de tweede helft legde Virgil van Dijk de bal klaar voor Georginio Wijnaldum, maar zijn schot ging via een Italiaans been over. Vlak daarna was Depay dicht bij de 1-2 maar doelman Gianluigi Donnarumma hield de bal uit de goal.

Daarna was het de beurt aan Italië. Een terugspeelbal van Hans Hateboer op Cillessen werd onderschept door Immobile, echter hij stuitte op de doelman van Oranje. Ook Giorgio Chiellini en Danilo D'Ambrosio waren dicht bij de 2-1.