Vrouwen Eredivisie stilgelegd, KNVB-beker deels uitgesteld

Door de nieuwe maatregelen van de overheid om verspreiding van het coronavirus te beperken heeft de KNVB samen met het Ministerie van VWS besloten de Vrouwen Eredivisie stil te leggen en duels in de KNVB-beker met amateurclubs uit te stellen.

Volgens de overheid valt de Vrouwen Eredivisie niet onder het betaald voetbal. De KNVB betreurt deze beslissing, maar gaat hier niet tegen in beroep.

“De noodzaak voor strengere maatregelen in de gehele samenleving is helder”, aldus Jan Dirk van der Zee, directeur amateur- en vrouwenvoetbal KNVB. “We zijn ook tevreden dat na alle strenge voorzorgsmaatregelen die het betaald voetbal heeft getroffen de continuïteit van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie geen gevaar loopt. Dat de Vrouwen Eredivisie niet met dit besluit is meegenomen vinden we echter wel teleurstellend.”

“In de Vrouwen Eredivisie spelen 11 van de 24 geselecteerde Oranje-speelsters, die op 23 en 27 oktober voor ons land uitkomen maar die nu met hun club geen wedstrijden mogen spelen. De vrouwen van Ajax en PSV spelen in de Champions League en moeten zich daar ook volwaardig op kunnen voorbereiden. Daarom blijven wij vechten voor de positie van het top-vrouwenvoetbal en blijven hierover in gesprek met het ministerie (VWS) de komende weken.”

Wedstrijden in de KNVB-beker waarbij amateurclubs betrokken zijn worden uitgesteld naar 1 en 2 december. Wedstrijden tussen betaald voetbalclubs worden op de reguliere data van 26, 27 en 28 oktober gespeeld.