NFL: Eerste nederlaag Super Bowl-kampioenen, Seahawks ontsnappen

De Kansas City Chiefs hebben hun eerste nederlaag van het seizoen in de NFL te pakken. De regerend Super Bowl-kampioenen kregen na vier zeges bezoek van de Las Vegas Raiders en die pakten de volle buit mee.

Met name het tweede kwart was vrij spectaculair, na een 7-3 eerste kwart met een touchdown van Chiefs-quarterback Patrick Mahomes. Tyreek Hill rende een score binnen voor de Chiefs, maar een geweldige 59-yard pass van Raiders-quarterback Derek Carr stelde Nelson Agholor in staat te scoren.

Mahomes bediende Sammy Watkins vanaf 8 yards, Carr deed wat terug via Darren Waller (21-17). Een hoogtepunt kwam daarna: Carr lanceerde een geweldige pass naar Henry Ruggs III, die er een fraaie 72-yard touchdown van maakte. De Raiders hielden vervolgens stand - mede geholpen door twee touchdowns van Josh Jacobs - en een late touchdown van Travis Kelce kon de Chiefs niet meer helpen: 32-40.

Net als de Chiefs waren de Seattle Seahawks het seizoen begonnen met vier zeges, zij ontvangen de Minnesota Vikings als volgende tegenstander. Met een touchdown van Dalvin Cook en twee field goals begonnen de Vikings goed en trokken ze met 0-13 de rust in na de eerste helft.

In de eerste zeven minuten van de derde helft draaiden de Seahawks van quarterback Russell Wilson het totáál om: Wilson bereikte Will Dissly voor een 19-yard touchdown en DK Metcalf voor een 13-yard touchdown, waarna Chris Carson amper een halve minuut later met een 29-yard run voor 21-13 zorgde.

Vervolgens was het woord aan Vikings-quarterback Kirk Cousins en wide receiver Adam Thielen, die combineerden voor twee touchdowns en 21-26. Metcalf liet een winnende touchdown in de slotminuut vallen, maar in de allerlaatste kans wierp Wilson hem de bal in de endzone alsnog in de armen voor wat een 27-26 zege bleek.

De New Orleans Saints kwamen thuis op een 3-20 achterstand tegen de Los Angeles Chargers, maar veteraan Drew Brees leidde zijn ploeg naar de winst. De quarterback rende een touchdown binnen en bediende Jared Cook, terwijl Taysom Hill in de slotminuut een overtime uit het vuur sleepte. Daarin trapte Will Lutz de winnende field goal binnen voor de Saints: 30-27.

Ook de Buffalo Bills stonden op 4-0, maar daar kwam een einde aan op bezoek bij de Tennesse Titans. Met name quarterback Ryan Tannehill was op dreef: hij bezorgde touchdown passes bij AJ Brown en twee keer Jonnu Smith en rende er zelf ook nog één de endzone in. De Bills deden tussendoor af en toe iets terug, maar met 42-16 was de zege voor de Titans duidelijk en zij staan nu op 4-0.

Uitslagen NFL week 5
Chicago Bears - Tampa Bay Buccaneers 20-19
Atlanta Falcons - Carolina Panthers 16-23
Kansas City Chiefs - Las Vegas Raiders 32-40
New York Jets - Arizona Cardinals 10-30
Pittsburgh Steelers - Philadelphia Eagles 38-29
Washington Football Team - Los Angeles Rams 10-30
Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals 27-3
Houston Texans - Jacksonville Jaguars 30-14
San Francisco 49ers - Miami Dolphins 17-43
Cleveland Browns - Indianapolis Colts 32-23
Dallas Cowboys - New York Giants 37-34
Seattle Seahawks - Minnesota Vikings 27-26
New Orleans Saints - Los Angeles Chargers 30-27 OT
Tennessee Titans - Buffalo Bills 42-16