Coming 2 America direct naar streaming

Het was een van de laatste titels die niet was verschoven, maar de eindstreep heeft het vervolg op de comedy met Eddie Murphy niet gehaald. Dit meldt Variety vandaag.

Productiegigant Paramount heeft een deal gesloten met Amazon om de film voor 125 miljoen dollar over te kopen en beschikbaar te maken op hun streamingsdienst. Het is niet de eerste keer dat Paramount deze stap neemt. Zo verschijnt ook aan het eind van deze week The Trial of the Chicago 7 op Netflix, nadat er een beperkte release in de bioscopen is geweest die nog open zijn. In de VS is dat niet het geval geweest en is de film dus voor het eerst voor publiek te zien via Netflix.

Amazon Studios kocht eerder ook al de rechten voor het vervolg op Borat. De nieuwe avonturen van knotsgekke reporter zullen eind deze maand te zien zijn. 

Coming 2 America 2020 volgt Prince Akeem's reis terug naar Amerika als hij erachter komt dat hij een zoon heeft genaamd Lavelle. Zowel Eddie Murphy als Arsenio Hall en James Earl Jones zullen hun rollen uit de eerste film weer vertolken. Murphy heeft overigens nog niet zijn zegen gegeven voor de verkoop van de film en treedt op als een van de hoofdproducers. Daarnaast moet er nog de laatste hand worden gelegd aan een reclamedeal met onder andere McDonald's voor promotie rondom de film. 

De verwachte première op Amazon Prime is 18 december.