MotoE World Cup beslist na ontknoping vol crashes in Le Mans

Voor de ongetwijfeld vele liefhebbers van de elektrische motorsport - je weet maar nooit - keren we nog even terug naar het weekeinde. De laatste twee races van het tweede MotoE World Cup-seizoen stonden op het programma in Le Mans, met een wat chaotische ontknoping.

Race één
Jordi Torres, Matteo Ferrari en Mike di Meglio vertrokken vanaf de eerste rij, titelkandidaat Mattia Casadei ging in de eerste paar bochten onderuit en zorgde met Ferrari op kop voor een rode vlag - zelf was hij in orde, maar zijn redelijk gesloopte machine moest van de baan gehaald worden.

De herstart ging ook niet helemaal lekker: titelkandidaten Xavier Simeon, Niccolo Canepa én Dominique Aegerter gingen onderuit, een bocht later gevolgd door kampioenschapsleider Ferrari - Torres bleef wel overeind en ging zo ineens vrij ruim aan de leiding in het WK. Dat hield hij vast, want hij won de race door Di Meglio en Niki Tuuli achter zich te houden.

Race twee
Torres vertrok opnieuw vanaf poleposition, Di Meglio en Tuuli volgden. Tuuli nam bij de start de leiding over, voor Di Meglio en Josh Hook, terwijl Torres terugviel naar plek zes door chaos in de eerste bochten: Eric Granado en Alejandro Medina gingen onderuit, net als Tommaso Marco vanaf plek vijf twee bochten later.

Kampioenschapsleider Torres werd bij de val in de eerste bochten nét niet omver getikt door Granado en zijn voorlopige zesde plek was, met rivaal Dominique Aegerter inmiddels op plek vier, nog altijd ruimschoots voldoende - toch schoof hij wel langs Maria Herrera naar de vijfde plek. Voorin nam De Meglio de leiding over en ook Josh Hook passeerde Tuuli.

Tuuli werkte zich in de tweede helft terug langs Hook en vocht met Di Meglio om de overwinning, waarbij de Fin de leiding nam. Hij hield het vol en pakte de overwinning, voor Di Meglio, Hook, Aegerter en Matteo Ferrari, die de vijfde plek zonder veel vechten over kon nemen van Torres. De Spanjaard had aan plek zes ruimschoots genoeg en mag zich de nieuwe MotoE World Cup-kampioen noemen.