Coronel en Catsburg winnen in WTCR

We keren nog even terug naar het weekeinde en wel naar de Slovakiaring in, zoals de naam al doet vermoeden, Slowakije. Daar stonden drie races in de World Touring Car Cup op het programma en dat leverde dubbel Nederlands succes op.

In de eerste race kon het Comtoyou Audi-team aan het feest: de Fransman Nathanael Berthon pakte de zege, zijn allereerste in het kampioenschap. De 58-jarige Gabriele Tarquini, twee jaar geleden nog de kampioen, pakte een prima tweede plek in de Hyundai i30, voor de Alfa Romeo Giulietta van Jean-Karl Vernay. Achter hen vochten twee Argentijnse vrienden en teamgenoten om plek vier, met een opmerkelijk resultaat: titelkandidaat Nestor Girolami werd in de slotfase gepasseerd door Esteban Guerrieri, tot ontsteltenis van alle betrokkenen - op Guerrieri na.

Veteraan Tom Coronel werd zesde in die eerste race, maar in race twee ging het nóg beter: de Nederlander vocht zich in een hevig duel naar de tweede plek en pakte zelfs al vrij snel de leiding, die hij niet meer afstond. Teamgenoot Gilles Magnus uit België werd tweede, voor Guerrieri, terwijl Nicky Catsburg na een zeventiende plek nu vijfde werd. Voor Girolami eindigde het in tranen: Vernay tikte hem aan en met zijn Honda Civic vloog hij hard de vangrails in, waardoor zijn dag klaar was.

In race drie was het de beurt aan Catsburg, die nog een prima setje banden onder had kunnen schroeven en met zijn Hyundai zijn derde overwinning boekte, zijn eerste sinds 2017. Berthon en Magnus completeerden het podium dit keer, Coronel moest nu genoegen nemen met een zesde plek.

Yann Ehrlacher kende met een negende, zevende en elfde plek geen lekker weekeinde , maar de Fransman behield met zijn Cyan Racing Link & Co wel de kampioenschapsleiding. Coronel staat zowaar op de tweede plek, voor Magnus en Berthon, terwijl Guerrieri de onfortuinlijke Girolami dan toch voorbij is.