Utrechtse Climate Challenge van start

Gedeputeerde Huib van Essen lanceert op 12 oktober een Climate Challenge op Twitter en zijn Facebook- en Linkedin-account. Hij daagt de wethouders van de provincie Utrecht uit om te laten zien wat er allemaal gaande is op het gebied van energie besparen en duurzame opwek.

Op veel plekken in de provincie Utrecht zijn gemeenten, inwoners en bedrijven al volop bezig om energiezuiniger te leven en te werken en om duurzame energie op te wekken. Met deze Climate Challenge tijdens de Utrechtse Klimaatweken wil Van Essen deze initiatieven een podium geven. De animo onder Utrechtse gemeenten is groot: 25 gemeenten doen mee.

Challenge via sociale media
Huib van Essen: "Super dat zoveel wethouders de handschoen hebben opgepakt en mee willen doen! Dat had ik wel gehoopt, maar niet verwacht toen ik net voor het zomerreces alle wethouders Energie een mail stuurde met dit idee." Van Essen koos voor een challenge via social media. "Voordeel is dat een filmpje dan niet perfect hoeft te zijn. Een enthousiast vertellende wethouder, een inspirerend voorbeeld en een mobiele telefoon: meer heb je niet nodig."