Ruime overwinning voor SC Cambuur tegen FC Dordrecht

SC Cambuur heeft zondag een ruime overwinning geboekt op FC Dordrecht. De ploeg van coach Henk de Jong won in eigen huis met 5-0.

Het openingsdoelpunt viel uit een strafschop. Robert Mühren had daar wel twee pogingen voor nodig. Issa Kallon ging na een overtreding van Özgür Aktas neer in het strafschopgebied. Mühren schoot vervolgens vanaf elf meter over. Even later maakte Julius Bliek hands, Mühren faalde dit keer niet vanaf de penaltystip.

Via een kopbal maakte Mühren vervolgens 2-0. Tien minuten voor rust zorgde Michael Breij met een hard schot voor 3-0. De maker van de assist Kallon moest zich met een blessure aan de hamstrings laten vervangen door Giovanni Korte.

Na rust duurde het lang voordat er opnieuw gescoord werd. Met twintig minuten te gaan was het Korte die het vierde doelpunt voor Cambuur scoorde. Diezelfde Korte bepaalde in de blessuretijd de eindstand op 5-0.

Door de winst komt Cambuur op twee punten van koploper NAC Breda, al hebben de Bredanaars één wedstrijd minder gespeeld. NAC is vrijdag de tegenstander van de ploeg uit Leeuwarden.