Van der Poel vindt reactie Van Aert raar

Mathieu van der Poel kreeg na afloop van Gent - Wevelgem het commentaar dat hij alleen naar Wout van Aert had gekeken. De kopman van Jumbo-Visma deed zijn beklag na afloop voor de camera van Sporza: "De geschiedenis herhaalt zich, we zitten in de tweede golf. Er was er maar één die de hele tijd naar mij keek. Die wilde blijkbaar liever dat ik zou verliezen dan dat hij zelf de koers zou winnen." Van der Poel vindt de reactie van de Belg raar.

"Ik vind dat een beetje een rare reactie", aldus Van der Poel, zo lezen we op Wielerflits.nl. "Voor mij is Wout een van de beste renners van de kopgroep. En als hij gaat, moet ik reageren natuurlijk. Als ik dat niet doe, zijn ze weg. Ik vind het laag om te zeggen dat ik rij om hem te doen verliezen, terwijl ik altijd koers om te winnen."

"We waren wel aan elkaar gewaagd op de klimmetjes. Nadien gaf Wout mij een betere indruk, bij mij was het beste er namelijk wel af. Maar als hij alleen wegrijdt, moet iemand hem halen. Anders is hij vertrokken en dan win ik ook niet… Dan rij ik nog wel om te winnen. Ik heb er altijd in geloofd, maar de laatste keer dat een groepje van drie of vier wegreed, zat ik echt op het tandvlees", zo legt de Nederlander uit.

Ondanks dat Van der Poel de reactie van Van Aert raar vindt, kan hij wel begrip opbrengen voor de reactie. "Ik neem hem dat niet kwalijk. Ik snap het ook wel, want ik ben hem ook gaan halen. Maar ik wil die wedstrijd ook winnen. Ik weet dat hij een van de besten ter wereld is. Als ik hem niet haal, ga ik die wedstrijd niet winnen. Dat is koers. We zijn wel aan elkaar gewaagd. Ik ben ook niet kwaad, maar ik wil ook mijn kant vertellen. We hebben allebei gereden om deze koers te winnen."