Alvarado en Aerts winnen openingswedstrijd Superprestige in Gieten

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de eerste wedstrijd van de Superprestige gewonnen. De veldrijdster was in het Drentse Gieten een klasse apart en kwam solo over de finish. Bij de mannen won de Belg Toon Aerts.

Ondanks de zware inspanning van zaterdag op het WK mountainbiken voor beloften waar Alvarado derde werd ging de 22-jarige wereldkampioene snel van start. Door technische foutjes wisten Lucinda Brand, Yara Kastelijn, Denise Betsema en Annemarie Worst weer aan te sluiten.

In de derde ronde ging Alvarado op een zware strook opnieuw in de aanval. Waar haar concurrenten moesten lopen kon de Rotterdamse op de fiets blijven en een gaatje slaan. Binnen een ronde hadden eerste achtervolgsters Worst en Betsema twintig seconden achterstand.

Na ruim veertig minuten wedstrijd kam Alvarado winnend over de finish. De overige podiumplaatsen waren voor Annemarie Worst en Lucinda Brand.

Bij de mannen nam Eli Iserbyt direct het initiatief. De Belg kreeg gezelschap van zijn landgenoten Toon Aerts en Quinten Hermans, laatstgenoemde kwam zichzelf als snel tegen en moest lossen. Door een val waarbij zijn stuur scheef kwam te staan moest ook Iserbyt lossen.

Iserbyt en Laurens Sweeck deden een poging om het gat naar Aerts dicht te rijden maar slaagden daar, ondanks enkele stuurfouten van Aerts, niet in. De strijd voor de tweede plaats werd gewonnen door Iserbyt.

Uitslag vrouwen
1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Lucinda Brand (NED)
4. Yara Kastelijn (NED)
5. Denise Betsema (NED)
6. Aniek Van Alphen (NED)
7. Laura Verdonschot (BEL)
8. Manon Bakker (NED)
9. Shirin Van Anrooij (NED)
10. Sanne Cant (BEL)

Uitslag mannen
1. Toon Aerts (BEL)
2. Eli Iserbyt (BEL)
3. Laurens Sweeck (BEL)
4. Corné Van Kessel (NED)
5. Lars van der Haar (NED)
6. Ryan Kamp (NED)
7. Daan Soete (BEL)
8. Michaël Vanthourenhout (BEL)
9. Vincent Baestaens (BEL)
10. Thijs Aerts (BEL)