Van Aert niet te spreken over gedrag Van der Poel

Wout van Aert is niet te spreken over de tactiek die Mathieu van der Poel vandaag hanteerde tijdens Gent - Wevelgem. "Er was er maar één die de hele tijd naar mij keek. Die wilde blijkbaar liever dat ik zou verliezen dan dat hij zelf de koers zou winnen. Dan heb ik het over Van der Poel", zo deed Van Aert na afloop zijn beklag bij Sporza.

"Ik denk dat hij vergeten is dat ik al veel gewonnen heb en dat ik dan begin te gokken. Nu hebben we allebei niets", aldus de Belg die achtste werd, één plek voor Van der Poel. "Ik heb gereden om de koers te winnen, maar ik kreeg geen vrijheid", zo vult Van Aert aan.

De kopman van Jumbo-Visma mikte op een sprint met de kopgroep. "Ik denk dat ik in de sprint mijn kans had, maar wist ook dat aanvallen gingen blijven komen. Maar ik kan niet op alles blijven reageren, en toen zat altijd dezelfde op mijn wiel."

"Het was een harde koers en zoals verwacht gingen we met een kleine groep de finale in. Ik had goede benen en ik was bij de beteren van de koers, maar op het laatst is het altijd een beetje gokken. Helaas is het geen prijs, jammer genoeg", aldus Van Aert, zo lezen we op Wielerfliets.nl.

"Ik ben wel teleurgesteld, want het zat erin. Ik had goede benen, dus dit is een gemiste kans. Ik heb al een heel mooi jaar gehad, en ik moet ook durven gokken om iets te maken van de sprint. Maar dat pakte vandaag verkeerd uit", zo besloot Van Aert zijn verhaal.