Prado wint MXGP in eigen land

Jorge Prado heeft de MXGP van Spanje gewonnen. De KTM-coureur won in eigen land beide races.

Prado nam na de start van de eerste race direct de leiding, gevolgd door Mitch Evans, Romain Febvre en Tim Gajser. Evans moest al snel zijn meerdere erkennen in Febvre en Gajser en viel terug naar de vierde plaats. Even later kwam de Australiër hard ten val en moest opgeven met een blessure aan de pols.

Prado was duidelijk de sterkste en kwam na bijna 35 minuten wedstrijd winnend op de finish. Op de tweede plaats eindigde de Fransman Febvre. Gajser werd als derde afgevlagd.

Coldenhoff was inmiddels van de negende plaats opgerukt naar de vijfde plaats. Landgenoot Brian Bogers reed een sterke race en finishte als achtste. De derde Nederlander Calvin Vlaanderen kende met een veertiende plaats een tegenvallende race.

In race twee was het opnieuw Prado die van start tot finish aan de leiding ging. Achter de Spanjaard was het Tim Gajser op plaats twee. Met zijn twee podiumplaatsen deed de Sloveen goede zaken voor het kampioenschap. Concurrent Antonio Cairoli kwam dit weekend niet verder dan een zesde en zevende plaats. Kawasaki-coureur Febvre finishte als derde.

De vierde plaats was voor Coldenhoff. Bogers en Vlaanderen finishte net als in de eerste race op een respectievelijk achtste en veertiende plaats.

Het MXGP-circus verplaatst zich nu naar België voor het drieluik op het zandcircuit van Lommel.