Winst Gent-Wevelgem voor M. Pedersen

Mads Pedersen heeft Gent-Wevelgem gewonnen. De Deense oud-wereldkampioen was de snelste van een groepje van vier die een kilometer voor het einde weg reed uit een groep met onder meer Van der Poel en Van Aert.

Een kopgroep van zeven man, bestaande uit Mark Cavendish (Bahrain), Alexis Gougeard (AG2R), Alexander Konysjev (Mitchelton-Scott), Leonardo Basso (Ineos), Julien Morice (B&B), Kenny Molly (Bingoal) en Gilles De Wilde (Sport Vlaanderen), zorgde voor de vlucht van de dag. Hun maximale voorsprong was bijna zeven minuten, maar daarna liep het terug. Er volgde een fase waar de harde wind zorgde voor een handvol valpartijen veroorzaakt. de kopgroep werd inmiddels ingerekend.

Er ontstond wederom een kopgroep ditmaal onder meer met Teunissen. Van der Poel en Van Aert gingen op 48 kilometer van de meet in de achtervolging en kregen wat andere renners mee. Zij sloten even later vooraan aan en er ontstond zo een kopgroep van 13 man. Vervolgens probeerde Bettiol 12 kilometer voor de finish weg te rijden, maar Van Aert, Van der Poel, Trentin, Küng, Pedersen, Lampaert, Sénéchal en Küng konden volgen. Het bleef onrustig en verschillende renners probeerden weg te rijden onder wie wederom Bettiol en Van Aert.

Bettiol, Trentin, Sénéchal en Pedersen sloegen een gaatje. Van Aert en Van der Poel wilden elkaar niet helpen om ze terug te pakken waardoor de vier gingen uitmaken wie er met de winst vandoor ging. Het was Pedersen die de anderen er vlotjes op legde en als eerste over de meet kwam.