Dubbele Roland Garros-titel junior Stricker

Tennisser Dominic Stricker heeft het juniorentoernooi op Roland Garros op indrukwekkende wijze afgesloten. De 18-jarige Zwitser pakte op het Parijse gravel zowel de titel in het enkelspel als in het dubbelspel.

In de enkelspelfinale nam Stricker het op tegen zijn land- en leeftijdsgenoot Leandro Riedi, die de Nederlander Guy den Ouden uit de finale hield. Het werd een vrij eenzijdige partij en in goed een uur tijd had Stricker de titel met 6-2, 6-4 binnen.

In het dubbelspel speelde Stricker samen met de Italiaan Flavio Cobolli tegen de Brazilianen Bruno Oliveira en Natan Rodrigues. Die wedstrijd leverde een vergelijkbaar beeld en, sterker nog, exact dezelfde score op in het voordeel van Stricker en Cobolli: 6-2, 6-4.

Bij de dames kreeg de 17-jarige Française Elsa Jacquemot een wildcard voor het hoofdtoernooi, waar ze er in de eerste ronde uit vloog. Ze stapte daarna het juniorentoernooi in en domineerde op weg naar de finale, waar ze Alina Charaeva trof. De Russische maakte het haar een stuk pittiger, maar na een dubbele fout van Charaeva won Jacquemot met 4-6, 6-4, 6-2.

Tot slot ging de dubbeltitel bij de juniordames naar Italië. Eleonora Alvisi en Lisa Pigato bleken in de eindstrijd met 7-6 (3), 6-4 te sterk voor het Russische duo Maria Bondarenko/Diana Shnaider.