Van Duijvenbode stunt met zege op Anderson; Whitlock veegt Van Gerwen met 3-0

Dirk van Duijvenbode staat in de halve finales van de World Grand Prix. De Nederlander stuntte in de kwartfinales door Gary Anderson met 3-1 uit te schakelen. Voor Michael van Gerwen en Jeffrey de Zwaan bleek de kwartfinales het eindstation. 

De 28-jarige Van Duijvenbode begon uitstekend aan zijn partij tegen Anderson en trok de eerste set dankzij een fraaie 96-finish zich toe. Nadat hij ook het tweede bedrijf won, leek hij bij een 2-0-voorsprong in de derde set op weg naar de  overwinning. De Schot gaf zich niet gewonnen en pakte alsnog de derde set. In de vierde set maakte de Nederlander, die voor het eerste meedoet aan de World Grand Prix, het karwei alsnog af.

In de halve eindstrijd neemt Van Duijvenbode, die eerder in het toernooi ook Dimitri Van den Bergh (3-1) en Mensur Suljovic (2-1) verraste, het op tegen Simon Whitlock, die Van Gerwen uitschakelde.

Van Gerwen kende een matige start tegen Whitlock. Hij werd al snel gebroken door een 107-finish en de Australiër kwam vervolgens op 1-0 in sets. De drievoudig wereldkampioen, die een gemiddelde van 96,84 per drie pijlen liet noteren, kwam er in het tweede bedrijf helemaal niet aan te pas en won zelfs geen enkele leg. In de derde set pakte hij nog wel een leg, maar moest hij zich uiteindelijk gewonnen geven.

In juli was Van Gerwen, die slechts twee van zijn twaalf dubbels raakte, ook al kansloos tegen Whitlock op de World Matchplay. De Zwaan slaagde er niet in om te stunten tegen de als derde geplaatste Gerwyn Price. The Black Cobra pakte wel de derde set, maar moest in het vierde bedrijf alsnog buigen. Price stuit bij de laatste vier op Dave Chisnall, die Joe Cullen met 3-2 klopte.

Zondagavond zijn de halve finales en de finale wordt maandagavond gespeeld. 

Kwartfinales World Grand Prix
Dirk van Duijvenbode 3-1 Gary Anderson (3-2, 3-1, 2-3, 3-1)
Dave Chisnall 3-2 Joe Cullen (2-3, 2-3, 3-0, 3-1, 3-2)
Simon Whitlock 3-0 Michael van Gerwen (3-1, 3-0, 3-1)
Gerwyn Price 3-1 Jeffrey de Zwaan (3-0, 3-2, 1-3, 3-1)

Halve finales - vanaf 20u
Simon Whitlock v Dirk van Duijvenbode
Dave Chisnall v Gerwyn Price