Giro: Etappe 8 - Met een lastige finale, zonder Yates

De achtste etappe wacht alweer in de Giro d'Italia, zonder Simon Yates: hij blijkt COVID-19 onder de leden te hebben, helaas. De heren krijgen vandaag tweehonderd kilometer voor de kiezen en erg makkelijk wordt het niet.

De eerste negentig kilometer zijn allemaal aardig overzichtelijk, daarna volgt een pittige klim van de tweede categorie. Na die klim is het erg veel heuvelwerk, soms wat langer, soms wat steiler, tot we in Vieste een lokaal rondje draaien.

In dat rondje zit een klimmetje van een kilometer, maar die is wel flink steil en met de top op tien kilometer van de meet kan het de boel lekker open gaan breken. Enfin, we verwijzen door naar Rellende_Rotscholier voor een meer gedetailleerde beschrijving van dit alles, alhier te vinden.

Om 11.25 uur begint de etappe, tien minuten later is de neutralisatie voorbij. Eurosport is er vanaf 12.25 uur bij, maar omdat het een uiterst mooi sportweekeinde is zit de Giro nu even op Eurosport 2 - en uiteraard de onvolprezen Eurosport Player. De finish volgt tussen kwart over vier en kwart voor vijf.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)