Klaas Dijkhoff wil na de verkiezingen geen kamerlid meer zijn

Vanavond  liet Klaas Dijkhoff weten na de Tweede Kamerverkiezingen komend voorjaar geen Kamerlid meer te willen zijn. Hij blijft aan tot en met maart 2021. Hij schuift Mark Rutte naar voren als potentiele lijsttrekker voor  de VVD,  Rutte heeft hier nog geen beslissing over  genomen.

Klaas Dijkhoff  kwam in 2010  voor de VVD  in de Tweede Kamer ,  sinds 2017 is hij fractievoorzitter vaan de VVD.  Voor zichzelf heeft hij dit besluit om als kamerlid  na de verkiezingen van 2021 te stoppen al twee jaar geleden genomen.  

Op zijn Facebook-pagina, plaatste hij het volgende bericht;

Beste volgers,

De verkiezingen voelen nog ver weg, maar ik wil het toch al even hebben over na de verkiezingen. Na de verkiezingen zal ik namelijk geen Kamerlid meer zijn.

In een uitgebreid interview in NRC dit weekend ga ik daar dieper op in. Nu is het moment om wel of niet op de lijst te gaan en nu is het moment om die keuze te delen.

Na ruim 10 jaar aan het Binnenhof is mijn nieuwsgierigheid om ergens anders aan het werk te gaan groter dan naar wat een langer verblijf brengt. Zoals nieuwsgierigheid me naar het Binnenhof bracht, brengt het me nu ook ergens anders heen.

Maar de komende tijd verandert er niks. Ik blijf me een slag in de rondte werken als fractievoorzitter, we gaan mooie discussies voeren over het verkiezingsprogramma van de VVD en ik zal me uit de naad werken om de nieuwe lijst sterke kandidaten te helpen een zo goed mogelijk resultaat te boeken op 17 maart.

Daarna zal ik me als het lid Dijkhoff uit Breda voegen als actief lid van de mooiste partij van Nederland. Ik kan mezelf wel uit de politiek halen, maar de politiek niet uit mezelf.

De afgelopen tien jaar waren ook een mooie tijd in de ontwikkeling van social media. Ik wil jullie bedanken voor alle grappige, kritische, terechte en onterechte opmerkingen in die tijd.

Voor nostalgisch terugblikken is het nu nog te vroeg, dat komt later wel. Kort samengevat: de afgelopen 10 jaar waren sowieso een fenomenaal avontuur. Nu eerst een mooie campagne en hopelijk een goede uitslag en dan op naar nieuwe avonturen!

Klaas