Geen dubbele Roland Garros-finale voor Swiatek

Tennisster Iga Swiatek gaat geen twee finales spelen op Roland Garros. De 19-jarige sensatie van het toernooi in Parijs verloor vrijdag in de halve finales van het dubbelspel, samen met de Amerikaanse Nicole Melichar.

Het duo nam het op tegen de Chileens Alexa Guarachi en de Amerikaanse Desirae Krawczyk, die set één via de tiebreak wonnen. Melichar en Swiatek sloegen in set twee flink terug, maar in de derde set kwam het definitieve keerpunt op 4-4 en 40-40.

Een bal kwam al dan niet via Swiatek's hand terug over het net: de scheidsrechter zei van wel, een emotionele Swiatek en Melichar beweerden bij hoog en laag van niet. Het punt ging in elk geval naar het andere duo, dat daarna - nog wel met de nodige moeite - de wedstrijd afmaakte: 7-6 (5), 1-6, 6-4.

In de finale nemen Guarachi en Krawczyk het op tegen titelverdedigsters Timea Babos en Kristina Mladenovic. Het Hongaars-Franse duo rekende in een spannende wedstrijd af met de Tsjechische toppers Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova: 6-2, 4-6, 7-5.