Jong Oranje boekt zakelijke overwinning op Jong Gibraltar

Jong Oranje heeft Jong Gibraltar op eenvoudige wijze verslagen in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar. Het was de zevende zege op rij in de kwalificatie. De ploeg van bondscoach van Erwin van de Looi is na 5-0 overwinning in De Koel een haar verwijderd van het eerste eindtoernooi in acht jaar.

Halverwege stond het 3-0 door twee treffers van Dani de Wit en een doelpunt van Ferdi Kadioglu. Rechtsback Deyovaisio Zeefuik kopte na rust de vierde goal binnen en invaller Jurgen Ekkelenkamp bepaalde de eindstand met zijn eerste balcontact op 5-0. Bayern München-speler Joshua Zirkzee debuteerde in de tweede helft voor Jong Oranje.

Wie ontbrak in De Koel, was Jordan Teze. De verdediger van PSV testte in aanloop naar het kwalificatieduel positief op het coronavirus. Hij is er ook niet bij als Jong Oranje dinsdag aantreedt tegen Jong Cyprus.

In Larnaca kunnen de talenten van Van de Looi de achtste groepszege op rij boeken. Hoewel er dan nog twee pouleduels te spelen zijn, kan Jong Oranje het EK-ticket dan niet meer ontgaan omdat naast de negen poulewinnaars, ook de vijf beste nummers twee zich kwalificeren voor het eindtoernooi in Hongarije en Slovenië. Het EK wordt opgesplitst in een poulefase (eind maart) en knock-out-fase (begin juni).