Van Gerwen en debutant Van Duijvenbode naar kwartfinales World Grand Prix

Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode hebben donderdagavond de kwartfinales van de World Grand Prix in Coventry bereikt. Voor Danny Noppert was de tweede ronde het eindstation. 

Van Gerwen klopte de Zuid-Afrikaan Devon Petersen met 3-0. De Brabander ontsnapte aan een achterstand, want Petersen miste in de vierde leg twee dubbels voor de eerste set. De nummer één van de wereld sloeg in de vijfde leg zelf wel toe. In het tweede bedrijf liet Petersen vijf kansen liggen om de stand in evenwicht te brengen. Van Gerwen, die de set begon met een fraaie finish van 146, sloeg in de de vijfde leg toe via dubbel twee en kwam op 2-0. De derde set werd eenvoudig gewonnen. In de volgende ronde treft Van Gerwen Simon Whitlock. De Australiër ontdeed zich met 3-2 van Mervyn King.

Eerder op de avond was Van Duijvenbode met 3-1 in sets te sterk voor Dimitri Van den Bergh, de nummer elf van de wereld. De eerste twee sets trok hij met 3-2 naar zich toe, waarna hij het derde bedrijf met 2-3 verloor. In de vierde set maakte The Titan het karwei alsnog af. Van Duijvenbode debuteert op de WGP. In de eerste ronde verraste stuntte hij door Mensur Suljovic naar huis te sturen. In de kwartfinales wacht Gary Anderson. De Schot rekende in de tweede ronde af met Noppert: 3-0.

Jeffrey de Zwaan, de vierde Nederlander in de tweede ronde, komt vrijdag pas in actie, tegen de Duitser Gabriel Clemens. Jermaine Wattimena werd in de openingsronde uitgeschakeld. Bij de World Grand Prix moeten de darters elke leg beginnen met een willekeurige dubbel. Het toernooi in Coventry duurt tot en met maandag en wordt achter gesloten deuren afgewerkt.