Tienersensatie Swiatek naar Roland Garros-finale tegen Kenin

Tennisster Iga Swiatek heeft haar sensationele Roland Garros-toernooi een passend vervolg gegeven. De pas 19-jarige Poolse nummer 53 van de wereld staat op het Parijse gravel in de finale, de eerste - man of vrouw - Grand Slam-finalist die is geboren in de 21e eeuw is daarmee een feit.

Swiatek nam het op tegen de ook al zo enorm verrassende Argentijnse Nadia Podoroska (WTA-131). Voor de qualifier kwam er echter een vrij hard einde aan haar droomtoernooi, want Swiatek - die in haar eerste vijf wedstrijden gemiddeld slechts vier games per keer verloor - zette haar fenomenale reeks voort en was binnen vijf kwartier finalist: 6-2, 6-1.

In de eindstrijd speelt de Poolse zaterdag tegen Australian Open-kampioene Sofia Kenin (4), die als eerste vrouw sinds Angelique Kerber in 2016 meer dan één Grand Slam-toernooi in een jaar hoopt te pakken. De als zevende geplaatste Tsjechische Petra Kvitova had kansen om de tweede set naar zich toe te trekken, maar Kenin hield stand en maakte het af met 6-4, 7-5.