Vijftien aanhoudingen bij demonstratie tegen spoedwet

Bij de demonstratie tegen de spoedwet van het kabinet hield de politie woensdagavond 7 oktober op het Plein in Den Haag in totaal vijftien personen aan. Veertien demonstranten voldeden niet aan bevel of vordering en aan de Wet openbare manifestaties (WOM). Een andere man werd aangehouden voor belediging.

Woensdag 7 oktober werd er gedurende de hele dag op het Plein in Den Haag gedemonstreerd tegen de spoedwet van het kabinet. Ongeveer 120 mensen namen deel aan de demonstratie. Op last van de burgemeester werd rond 19.00 uur de demonstratie ontbonden. De demonstranten werden meerdere keren gevorderd weg te gaan. Op dat moment werd daar door de demonstranten gehoor aan gegeven. Rond 21.00 uur startte er echter opnieuw een demonstratie.

De demonstranten zijn wederom gesommeerd en gevorderd weg te gaan en hen is medegedeeld dat wanneer zij daar geen gehoor aan zouden geven, zij zouden worden aangehouden. Daarop zijn veertien personen aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering en aan de WOM (Wet openbare manifestaties). Eén verdachte is daarbij gepepperd, omdat hij een aanhouding wilde voorkomen. Een andere man werd aangehouden voor belediging. Veertien personen zitten nog vast en worden vandaag verhoord.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!