Rolstoeltennissters naar halve finales Roland Garros, junior Den Ouden verrast

Rolstoeltennissters Aniek van Koot en Diede de Groot hebben zich geplaatst voor de halve finales op Roland Garros. Voor beiden liep het niet helemaal soepel in de kwartfinales, maar het bleek genoeg.

De als eerste geplaatste Diede de Groot, titelverdedigster en inmiddels al goed voor acht Grand Slam-titels in het enkelspel, speelde tegen de Britse Jordanne Whiley. Dat leek prima te gaan, tot Whiley er in de tweede set ineens overheen walste. De Groot draaide het dan weer keurig om en won met 6-3, 0-6, 6-1.

Drievoudig finaliste Aniek van Koot heeft alleen Roland Garros nog nodig om haar Grand Slam-verzameling compleet te maken. De Nederlandse opende tegen de 47-jarige Franse wildcardspeelster Charlotte Famin. Daar had Van Koot flink meer moeite mee dan vooraf gedacht, maar uiteindelijk rolde ze de halve finales binnen met 6-4, 4-6, 6-3.

Marjolein Buis boekte in 2016 op het Parijse gravel haar enige Grand Slam-zege en daar blijft het ook nu bij. Tegen de nummer twee van de wereld, Yui Kamiji, won Buis de eerste set na een spannende tiebreak, maar vervolgens reed de Japanse haar karretje vakkundig in de poep: 7-6 (7), 2-6, 1-6.

Bij de junioren was het een lekkere dag voor Guy den Ouden. De ongeplaatste Nederlander rekende in twee sets af met de als tweede geplaatste Fransman Arthur Cazaux en staat daarmee in de kwartfinales: 6-4, 6-4.