Nederlands elftal verliest van Mexico bij debuut bondscoach De Boer

Frank de Boer heeft zijn eerste duel als bondscoach van Oranje verloren. In de Johan Cruijff Arena was Mexico met 0-1 te sterk voor het Nederlands elftal. Raúl Jiménez maakte na één uur spelen het enige doelpunt vanuit een penalty.

De Boer begon met debutanten Owen Wijndal en Teun Koopmeiners (beiden AZ) in de basis. Ook Ook keeper Tim Krul en Steven Berghuis begonnen aan de aftrap, waardoor spelers als Daley Blind, Jasper Cillessen en Frenkie de Jong op de bank begonnen met oog op de duels in de Nations League tegen Bosnië en Italië.

Nederland begon tegen Mexico niet goed aan de wedstrijd en de eerste kansen waren dan ook voor Mexico. De eerst kans was voor Raúl Jiménez maar de spits van Mexico schoot naast en later was er ook nog een kans voor Jesús Corona na een matige uittrap van Krul.

Na twintig minuten kwam Oranje beter in de wedstrijd wat leidde tot mogelijkheden voor de Nederlandse aanvallers maar tot scoren kwamen die niet.

Na rust en na verschillende wissels, onder meer een nieuw Nederlands centraal duo achterin (Joël Veltman en Nathan Aké voor Virgil van Dijk en Stefan de Vrij) was Mexico in de tweede helft ook beter dan Oranje. Na één uur spelen kwam Mexico vanuit een penalty op voorsprong. Aké ging in de fout op Jiménez, al leek de spits buitenspel te staan. De scheidsrechter legde de bal toch op de strafschopstip, waarna hij vanaf elf meter raak schoot.

Oranje wist vervolgens amper gevaar te stichten, al was het in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker. Invaller Luuk de Jong miste een grote kopkans en in de rebound schoot Memphis Depay de bal op de lat, waardoor Oranje bij het debuut van bondscoach De Boer met 0-1 verloor van Mexico.

De Boer en Oranje krijgen aankomende week gelijk de kans om zich te revancheren. Aanstaande zondag (18.00 uur) speelt het in de Nations League tegen Bosnië en Herzegovina. Drie dagen later speelt het Nederlands elftal uit tegen Italië.