Alaphilippe wint voor het eerst in regenboogtrui, Van der Poel tweede

Julian Alaphilippe heeft de Brabantse Pijl gewonnen. De wereldkampioen na bijna 200 kilometer de snelste in een sprint met drie. Mathieu van der Poel werd tweede nadat de Nederlands kampioen zich liet insluiten in de sprint door Alaphilippe. Benoît Cosnefroy maakte de topdrie vol in de Belgische wedstrijd.

De finale van deze 60e editie van de Brabantse Pijl begon vroeg. Deceuninck - Quick Step opende met nog dertig kilometer te gaan met een duo aanval van Alaphilippe en Stybar. Van der Poel was alert en op de beklimming van de Moskesstraat nam Van der Poel over en moest Stybar, maar Alaphilippe kon wel mee met de Nederlands kampioen.

Omar Fraile, Benoît Cosnefroy en Sonny Colbrelli zouden als eerste aansluiten bij Alaphilippe en Van der Poel. Later maakte ook Michal Kwiatkowski de oversteek, maar uiteindelijk kwam alles weer samen. Deceuninck - Quick Step bleef de aanval zoeken en dit keer was het wereldkampioen Alaphilippe. Van der Poel was weer direct mee en het was duidelijk dat de twee de sterkste in koers waren, maar toch wisten Dries Devenyns, Colbrelli, Kwiatkowski, Cosnefroy en Alessandro Covi aan te sluiten bij het tweetal.

Na een nieuwe versnelling van Alaphilippe bleven Van der Poel en Cosnefroy over en het drietal zou gaan uitmaken wie de zestigste editie van Brabantse Pijl zou gaan winnen. In de sprint nam Cosnefroy de leiding met Van der Poel in tweede positie, maar de Nederlands kampioen liet zich door Alaphilippe insluiten. Van der Poel moest lang inhouden, voordat hij zijn sprint kon rijden en zou net te kort komen op Alaphilippe, al maakte de wereldkampioen bijna opnieuw de fout door te vroeg juichen. Dit keer liep het goed af voor Alaphilippe en boekte zijn eerste zege in de wereldkampioentrui.