COVID-19: 4996 nieuwe besmettingen en 36 doden, totaal 149.988 en 6518

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 4996 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 149.988 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM. Ook zijn er 7 nieuwe regio's die worden opgschaald naar niveau 2 'zorgelijk', het gaan om de regio's Midden- en West-Brabant, Noord- en Oost-Gelderland, Gelderland-Midden, Friesland, Drenthe, Twente en Noord-Holland Noord. Daarmee staan 21 van de 25 veiligheidsregio's inmiddels op het niveau 'zorgelijk'.

Van de gemelde patiënten zijn er 63 in het ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er 13.083 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Er zijn sinds de vorige update 36 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6518 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.