Tweede seizoen Hyper Scape begonnen

The Aftermath, het tweede seizoen van Hyper Scape, is nu gratis beschikbaar. Het nieuwe seizoen introduceert nieuwe elementen, waaronder een nieuw district, een nieuwe hack, een nieuw wapen, nieuwe gamemodi, een nieuwe Battle Pass en nog veel meer.

Hyper Scape is een free-to-play battle royale first-person shooter van Ubisoft Montreal, waarin maximaal 100 spelers de strijd met elkaar aangaan in de virtuele stad Neo-Arcadia.

Gedurende het seizoen ontdekken spelers de nieuwe gamemodus Floor is Lava, waar de grond verandert in dodelijke lava. Hier komt de nieuwe Platform-hack, waarmee spelers platformen creëren, goed van pas. Spelers krijgen dit seizoen toegang tot het Memorial district, dat met zijn ligging op de top van Unity Hill een goed uitkijkpunt vormt over de rest van de map, en het nieuwe wapen ‘Atrax’, dat explosieven afvuurt die na een korte periode ontploffen. Binnen de bestaande modi introduceert Crown Rush Solo een nieuwe feature: Second Chance. Spelers die vroegtijdig uitgeschakeld worden, krijgen hier de mogelijkheid om terug te keren. Ook introduceert het nieuwe seizoen een rankingsysteem, dat spelers op basis van hun tien beste Crown Rush Squad potjes een Bronze, Silver, Gold, Platinum, Diamond of Champion rank geeft.

Spelers kunnen dit seizoen de nieuwe gratis pass en Premium Battle Pass krijgen met 100 tiers aan unieke beloningen om vrij te spelen. Via de Premium Battle Pass, die verkrijgbaar is voor 950 Bitcrowns, spelen spelers verschillende unieke items vrij, waaronder een aantal items geïnspireerd door Assassin’s Creed. Spelers maken Battle Pass-progressie door Hyper Scape te spelen of op Twitch te kijken naar streamers die de Crowncast-extensie hebben ingeschakeld.

Spelers verzamelen wekelijkse Memory Shards, waarmee zij het verhaal beetje bij beetje ontrafelen. Season 2 wordt ook gekenmerkt door het Halloween event, dat plaatsvindt tussen 20 oktober en 3 november. Tijdens dit evenement krijgt Neo-Arcadia, inclusief de gamehub en lobby, een complete Halloween make-over en zijn verschillende gamemodi ‘s nachts speelbaar. Ook zijn er tijdens dit event exclusieve Halloweenitems verkrijgbaar in de in-game store.

Hyper Scape is gratis beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc via Uplay.